The Great Outdoors

In 2016 bracht Graham Axten een Commodore 64-game uit met de naam ‘ The Bear Essentials ‘ onder het label Pond Software . De game was aanvankelijk beschikbaar als gratis (of doneer) download op kerstavond, en later kon je beperkte versies kopen op cassette en ook op diskette. Helaas is Pond Software niet meer, maar er is licht aan het einde van de tunnel ..

Ik stel u voor aan Puddlesoft! De opvolger van Pond! De nieuwe groep bestaat uit vier gamedev-leden, zxmutant64 @AntStiller , @ 8bit_era en Rail Slave , allemaal bekende namen in de Retro Gaming-scene voor hun eigen werk. Puddlesoft gaat in de toekomst een aantal interessante spellen maken voor je geliefde Vintage-computers.

Momenteel werkt Graham Axten aan het langverwachte vervolg op “The Bear Essentials”, simpelweg getiteld “The Great Outdoors”. Je speelt weer als Bear, hoewel hij visueel een grote grafische en animatie-update heeft en er super swag uitziet! Het is nog vroeg, dus verwacht niet dat deze game binnenkort uitkomt, maar van wat Graham onlangs op Twitter heeft gedeeld, wordt het een supergame! De eerste game had als doel verzamelen, alle appels pakken, naar het volgende scherm gaan, enzovoort. Het werd zeer goed ontvangen door het publiek. @CommodoreBlog stelde niet lang geleden een zeer interessante vraag of het een single-screen of een scroller werd. “Beide, als het allemaal gaat zoals ik wil”, antwoordde Graham.

Zoals we allemaal weten, komt het maken van een game op een 37-jarige computer niet zonder beperkingen. Als Graham dit voor elkaar kan krijgen, denk ik dat we hier een winnaar hebben. (Geen druk Graham!) Geniet ondertussen maar van de bijgevoegde eye-candy. Zodra het spel uit is, zullen we er zeker een review over schrijven hier bij de Commodoreclub!

Bron: VintageIsTheWorld.com
Vertaald en gepost door: Addy van Ladesteijn