Info

trefpunt maarssenOnze gebruikersgroep organiseert elke twee maanden een bijeenkomst! Deze dagen worden gehouden in het Trefpunt, Kerkweg 21 te Maarssen, op elke derde zaterdag van de even maand.We beginnen om 10.00 en stoppen om 16.00 uur.

Wat we zoal doen?
Teveel om op te noemen, hier in vogelvlucht enige voorbeelden. We geven van tijd tot tijd demonstraties, hebben speciale gasten, doen bijzondere projecten en zijn behulpzaam met het zoeken naar “nieuwe” hardware. We hebben vaak thema’s op onze clubdagen zoals de ándere Retro Computers, SID muziek, Innovatie, Presentaties en dergelijke. Iedereen kan ook zijn of haar Retrocomputer meenemen en zelf deelnemen aan bepaalde projecten. Natuurlijk kun je ook lekker gamen, programmeren of andere dingen doen die je leuk vindt. Het gaat erom dat je je hobby deelt met iedereen die aanwezig is! Er is ook bijna altijd een stand aanwezig waar er voor een zeer schappelijke prijs onderdelen aan te schaffen zijn! Problemen met je Commodore? Geen nood, er is altijd wel iemand die je wil helpen!

Informatie en/of een nieuwsbrief kunt U krijgen per E-mail.

Route naar het trefpunt in maarssen.Route naar ‘t Trefpunt, met de auto, vanaf de A2
We beginnen de route vanaf de Zuilense ring (dit is de weg die u opkomt wanneer U vanaf de A2 komt). Neem de afslag Maarssen-dorp en volg de Sweserengseweg richting Maarssen. Na 800 meter komt u bij een tweesprong. Ga daar linksaf bij de stoplichten de Dr.Plesmanlaan in. Na 50 meter gaat u door een rechterbocht, neem nu de rotonde 3/4 en ga de Huis ten Boschstraat in. Rij deze uit tot u een brug over de rivier de Vecht oversteekt. Vervolg de weg naar links, u rijdt nu op de Parkweg. Sla nu de tweede weg rechts in, u bent nu op de Kerkweg. Na 100 meter is aan de linkerkant van de weg het bord van de zaal Het Trefpunt.

Er is beperkte parkeerruimte bij het Trefpunt. Op 300 meter bij winkels en het Pim Jacobs theater zijn nog veel extra parkeerplaatsen.

Route naar ‘t Trefpunt, lopend vanaf het station Maarssen
De totale looproute is ongeveer 1200 meter. Komende uit het station slaat u linksaf. U staat nu voor het Amsterdam-Rijnkanaal en volg het kanaal naar rechts. Na 350 meter staat u voor de brug over het kanaal. u loopt de eerste op/afrit op. Pas op, deze weg wordt ook door fietsers gebruikt. Steek het kanaal over en volg de verbindingsweg naar links. U staat nu voor de Straatweg, steek deze over. Nu staat u voor de garage van een fiat-dealer. Links van deze garage is hun showroom, u kunt daar als voetganger langs gaan. U staat nu op het Bachplein, steek het plein over en ga dan de Beethovenlaan in. Na ongeveer 75 meter komt u bij een kruispunt, sla daar rechtsaf de Kerkweg in. Na ongeveer 100 meter ziet u aan de rechterkant een bort “Het Trefpunt”. Volg deze weg. Aan het einde van deze weg vindt u de zaal. De deur is aan de linkerkant van het gebouw.

De organisatie en het doel
De Commodore Gebruikers Groep is een onderdeel van de landelijke vereniging HCC. We zijn een bloeiende club en hebben momenteel 570, inmiddels weer merendeels actieve, leden. Het doel van onze club om de gebruikers, liefhebbers en verzamelaars van Commodore en Amiga computers met elkaar in contact te brengen. Zo zijn we bijvoorbeeld niet alleen actief met retro gamen maar doen ook veel aan hardware innovatie.

De subgroepen
Om de gebruikers van de verschillende Commodore machines effectief met elkaar in contact te brengen zijn er binnen de club een aantal subgroepen actief voor de verschillende computertypen van de Commodore. Deelname aan de activiteiten van elk van deze subgroepen vindt binnen de organisatie van de groepering plaats en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

De gebruikersdagen
Onze gebruikersgroep organiseert elke twee maanden een bijeenkomst. Deze dagen worden gehouden in het Trefpunt, Kerkweg 21 te Maarssendorp, op elke derde zaterdag van de even maand. We beginnen om 10.00 en stoppen om 16.00 uur. Deze gebruikersdagen zijn bij uitstek geschikt om nader kennis te maken met gelijkgezinde gebruikers van Commodore. We proberen zoveel mogelijk om voor elk type Commodore een deskundige aanwezig te hebben, om de bezoekers met problemen bij te staan en indien mogelijk op te lossen. Dit kan zowel hardwarematig zijn als softwarematig.

Informatie
Informatie kunt u vinden op onze website, per E-mail of door middel van onze nieuwsbrief.

Wat we zoal meer doen….
Teveel om op te noemen, hier in vogelvlucht enige voorbeelden. We geven van tijd tot tijd demonstraties, hebben speciale gasten, doen bijzondere projecten en zijn behulpzaam met het zoeken naar “nieuwe” hardware. We hebben vaak thema’s op onze clubdagen zoals de ándere Retro Computers, SID muziek, Innovatie, Presentaties en dergelijke. We kunnen bijvoorbeeld laten zien hoe StarCommander werkt in samenwerking met een aan de parallelle poort aangesloten 1541 diskdrive, ondersteunen we de zogeheten C64 simulators op de PC en nog veel meer. Informatie en/of een nieuwsbrief kunt U krijgen per E-mail.

Postadres:
HCC Commodore ig
Everaertstraat 31
3067VD Rotterdam

E-mail: bestuur@commodore.hcc.nl

 

Samenstelling van het bestuur:
Voorzitter: Ron van Schaik (Webmaster en Public Relations)
Secretaris: Robert Sprokholt
Penningmeester: Marien Kaptein
Innovatie: Ruud Baltissen (kernlid)
Reparaties: Hans Kessels (kernlid)
Webmaster: Erwin van Betten (kernlid)
Redacteur: Richard Lagendijk (kernlid)

De HCC organisatie
De Commodore interesse groep is onderdeel van de Hobby Computer Club, kortweg HCC. Deze biedt haar ruim 50.000 leden alle kans om op een prettige manier met computers en software actief te zijn. HCC leden blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen: Voor meer informatie en/of een lidmaatschap kunt u naar de Homepage van de HCC.