Galencia

Galencia

“Earth 2017. We dit not listen to the warnings. We decided to ignore the decline of our bee population. And now their guardians have arrived. You must pilot the 1981 Galencia fighter and restore order before it is to late…”

Zoals de naam al doet vermoeden is Galencia geïnspireerd op het spel Galaga. Net als in deze klassieker beweeg je je schip onderin het scherm terwijl je van boven aangevallen wordt door insect achtige ruimtewezens. Deze kun je vernietigen met het laserwapen van je schip.

Wat opvalt aan het spel is dat het met veel zorg is gemaakt. Er is veel aandacht besteed aan de details. Er valt geen hapering te bespeuren, terwijl er indrukwekkend veel op het scherm getoverd wordt. Daarnaast is ook de game-play is zorgvuldig uitgewerkt. Je kunt kiezen uit 3 moeilijkheidsgraden van eenvoudig tot (extreem) moeilijk. En er is ook nog een extra tournament mode waarin je met 1 leven zo ver mogelijk dient te komen.

Er zijn in totaal 50 levels. Deze zijn opgedeeld in groepen van 5 levels. Hierin krijg je telkens 3 verschillende formaties aan bijen of andere insecten die je moet verslaan. Het vierde level bestaat uit een soort doodskoppen die ook nog eens beschermd worden door bewegende schilden. Het vijfde level is afwisselend een bonus level, een asteroïde veld of een boss fight. Je voortgang wordt weergegeven middels medailles, die je rang representeren.

 

Het is een erg leuk spel en is niet voor niks eerste geworden in de spel van het jaar competitie van het tijdschrift RETURN. Zowel beginners als doorgewinterde spelers kunnen veel plezier hebben aan dit spel.

Links:
http://galencia.games/ (officiële homepage)
https://www.protovision.games/games/galencia.php?language=en (verkoop fysieke versie)
https://galencia.itch.io/galencia (verkoop digitale versie)