De 1541-III

1541-IIIDe 1541-III is gemaakt door ons clublid Jan Derogee en is een PIC microcontroller schakeling die een MMC/SD kaart bestuurd en wordt aangesloten op de IEC-bus.

1541-IIIDe 1541-III is een PIC microcontroller schakeling die een MMC/SD kaart bestuurd en wordt aangesloten op de IEC-bus. De schakeling gedraagt zich grotendeels als een 1541 (vandaar de naam 1541-III). Op de MMC/SD kaart staan (in FAT16) D64 bestanden, deze bestanden zijn vanuit (bijvoorbeeld) de C64 zichtbaar als gewone 5,25″ disks.

De 1541-III binnenkant
Het mooie van een dergelijke oplossing is dat je op je PC D64 bestanden van het internet download en die zonder extra tools op je MMC/SD kaart zet. Omdat deze schakeling geen gebruik maakt van een cartridge poort kun je je huidge cartridges gewoon blijven gebruiken (snellader cartridges wordt nog aan gewerkt, het project is nog maar pas begonnen). Maar het mooiste is dat deze schakeling ook gebruikt zou kunnen worden op een VIC-20. Of elke andere Commodore computer met een IEC-bus… vooral omdat het geen aangepaste software of kernal verlangt.

De 1541-III buitenkant en het lcd schermpje
De bedoeling is dit project tot een open source project te verheffen zodat andere mensen gebruik kunnen maken van de IEC routines voor andere IEC gebaseerde randapparatuur (zoals AD-, netwerk-kaartjes, displaysturingen etcetera).

Voor meer informatie verwijzen we naar De website van Jan.