Forum

Amiga aan VGA monit...
 
Notifications
Clear all

Amiga aan VGA monitor (FlickerFixer) voor ongeveer 18 euro?  

  RSS
nhoijtink
(@nhoijtink)
Reputable Member

Amiga aan VGA monitor (FlickerFixer) voor ongeveer 18 euro?

Altijd leuk om Facebook af en toe af te struinen. Ik kom nu toevallig een verwijzing tegen om een Amiga te koppelen met een gewone VGA monitor.

<a href=" http://prntscr.com/fb6bh h" class="bbcode_url"> http://prntscr.com/fb6bhh

Als je via die pagina gaat doorklicken kom je uit bij Youtube (Engels): <a href="

s" class="bbcode_url">

Het komt er op neer dat je Amiga RGB poort met een aantal draadjes aan een bordje dient te koppelen, waarna je gewoon een VGA monitor op het bordje kan aansluiten, en daarmee dus de Amiga op elke VGA monitor kan aansluiten.

De link van het bordje op E-Bay (kost ongeveer 18 euro met gratis verzending 😉 <a href=" http://www.ebay.com/itm/11178048796 4" class="bbcode_url"> http://www.ebay.com/itm/111780487964

Citaat
Geplaatst : 23/05/2017 4:33 pm
dmantione
(@dmantione)
Trusted Member

Ik heb al redelijk wat over dat ding gelezen. Dat 'ie op de Amiga werkt is evenwel toch interessant, want volgens de specificaties, zowel die je op Ebay vind als de handleiding:

https://www.mikesarcade.com/estore/datasheets/GBS-8200-booklet.pdf

... wordt enkel een VGA-signaal van 30,5-32,5 KHz geaccepteerd, alleen bij de CGA-ingang staat 15KHz als ondersteund vermeld. De Amiga zit met zijn 15KHz analoge RGB dus buiten de officiële specificaties van dat bordje. Het werkt blijkbaar toch wel en dan is het heel leuk speelgoed voor het geld. In China kunnen zal naast goedkope rommel ook goedkope gave spullen maken, zo blijkt steeds vaker.

Wat dat bordje volgens mij doet is dat het het inkomende signaal digitaliseert en, in het geheugen opslaat en dan een CRT-controller er weer een signaal van maakt. Het is dus meer dan een scandoubler: Er vindt ook conversie van resolutie en beeldfrequentie plaats. Of zo'n conversie goed voor de beeldkwaliteit is, is een ander verhaal, ik ben zelf niet zo te spreken over het effect van conversies naar 60Hz. Mijn C64 blijft om die reden op een ouderwetse beeldbuis aangesloten.

ReageerCitaat
Geplaatst : 24/05/2017 2:44 pm
Share: