Forum

Notifications
Clear all

Newbie hier, Hoi!  

  RSS
Havoc
(@havoc)
New Member

Ik had voor vandaag nog nooit van dit forum gehoord of gezien. Via een ander forum zag ik een verwijzing naar dit forum (ivm branden van 3.1.4. kick roms) hier terecht gekomen. 

Maar laat ik even beginnen met wie ik ben.

Geboren in 71 en sinds de jaren 80 via een zx spectrum overgestapt naar een Amiga 500. Natuurlijk deze later ook met extra ram uitgerust. 
Ik denk dat ik toendertijd veel te vaak in Houten te vinden was bij de hobby club waar ook Jos en Hans Courbois met hun software te vinden waren.

Misschien mijn stomste fout ooit toen geweest om uiteindelijk mijn Amiga te verkopen en een 286 er voor terug te kopen. En zo eindigde mijn nachten met Deuteros en Wing Commander 1. 

Ik heb sinds een jaar of 5 geleden weer een Amiga 500 staan (Die zet om een 286 toendertijd te kopen, heeft mij wel de ICT in geduwd dus toen ik een keer iemand in de straat hielp met een probleem, kreeg ik er een Amiga voor terug ;)), maar buiten het een keer aansluiten en mijn kinderen laten zien wat een Amiga deed ik weinig mee. Door gebrek aan ruimte. 

Begin dit jaar de Zolder maar een keer opgeruimd, kamer gebouwd en daar over de lengte een bureau gebouwd. Dus eindelijk plek om mijn Amiga weer op te zetten. In die 11 maanden is het een beetje uit de hand gelopen.. Er kwam een zx spectrum bij (want dat was mijn eerste computer), een Commodore 64 (die stond nog op de must have lijst), een Amiga 600 (waarom ook niet), een MSX1 en MSX2 (Want ja, die had mijn broer, dus ook maar ruimte voor gemaakt), nog een paar C64 modellen, een Atari ST en vorige maand een Sinclair QL op een rommelmarkt voor 5 tientjes meegenomen (QL, Quantum Leap, iedereen van mijn generatie die van scifi hield keek die serie, dus ja..)

Dus dat heb ik staan, maar waar ik het meeste mee bezig ben zijn de Amiga's en de C64 machines.

De Amiga 500 heeft nu een A590 (Rom V6) die ik via-via kon krijgen. 2 MB ram er in dus 3 MB in totaal. De Epson drive die er in zat was gecrashed, heb die nog wel liggen maar geef het weinig hoop dat die nog werkend te krijgen is. Daarnaast zijn die oude IDE-XT drives redelijk prijzig. Maar toch eens kijken naar uitbreidingsmogelijkheden, nieuwe kickstart misschien? Dus een switchable kickstart gekocht, jammer dan, Rev 5a moederbord, dus ook gelijk maar een nieuwe mod gekocht die wel zorgt dat de kickstart herkend wordt. 

Ik las dat iemand het gelukt was om een scsi zip drive aan te sluiten op een A590. En ik kan uit persoonlijke ervaring bevestigen dat de zip drive niet alleen zichtbaar is in WB, je kan er ook nog eens van booten. Alleen nog eens kijken hoe ik dat verder ga in regelen. Ik heb een zip disk met WB 1.3 die boot en ben nu bezig met een WB 3.1.4 bootable zip disk. Just for fun. 
Doordat ik een IDE versie ZIP drive op een oude Dell Precision met XP aangesloten heb en met disk images deze wegschrijf op de zip disk kan ik deze later gebruiken om te booten op de SCSI versie die ik aangesloten heb op de Amiga.

De A600 heeft wat schoonheids behandelingen gehad, wat was dat ding vies toen ik hem kreeg. Daar zit nu een Furia EC020 in, met daarnaast een linksys wpc 11 die ik nog verder moet configureren, een 8 Gb SD kaart met WB 3.1.4, WHDload etc. En 3 weken geleden besloot de voeding naar de eeuwige jachtvelden der voedingen te gaan dus heb ik een ATX voeding omgebouwd als make-shift voeding. Moet zeggen dat de A600 er wel stabieler door is geworden. 

Wat ik nog op de planning heb staan is verder met de A500 om deze of zo af te maken met zip drive etc en deze als geheel te verkopen en daar een A500 terug voor te kopen en daar een Amiga 500 HC508CR accelerator card voor aan te schaffen. 

De A600 moet de komende maanden maar een keer een nieuw keyboard membrane krijgen, voor de rest is die wel 'Af' wat dat betreft.

Een A1200 in de toekomst zou leuk zijn maar wat zijn die tegenwoordig duur, ik dacht er wel 1 voor rond de 150 op de kop te kunnen tikken. 

Anyway, verhaal is al weer veel te lang geworden. Leuk jullie forum gevonden te hebben en ik zal hier graag mee lezen. En als ik herintreder ergens mee kan helpen dan laat ik dat zeker even weten en vragen altijd welkom natuurlijk. 

Cheers!

Havoc

Citaat
Geplaatst : 16/11/2018 10:45 pm
yjgdhi
(@yjgdhi)
Lid Admin

Hartelijk welkom Havoc! Zo te horen heb je al een behoorlijke verzameling opgebouwd.

Misschien vind je het leuk om eens een keer langs te komen op de HCC clubdag in Maarssen. Deze wordt iedere 3de zaterdag in een even maand. Dat doen we samen met de jongens van MSX. Het is altijd gezellig, kijk maar eens naar de foto's onder clubdagen.

Marien

ReageerCitaat
Geplaatst : 17/11/2018 9:18 am
Havoc
(@havoc)
New Member

Misschien dat ik dat inderdaad ga doen, lijkt me een keer leuk om dat te zien. ik zag 15 december al staan. 

 

Ga ik in mijn agenda zetten!

ReageerCitaat
Geplaatst : 22/11/2018 7:08 pm
Share: