Week 09

Down! – CBM/PET

Martijn van Revival Studios heeft een nieuw spel uitgebracht voor de Commodore PET/CBM computer. In het spel wordt je dorp aangevallen, en je moet er zo snel mogelijk naar toe om te helpen. De enige route is naar beneden. Het spel kan gespeeld worden op alle CBM / PET computers behalve de 2001. Het spel is beschikbaar op een echte cassette of als een digitale download. Klik hier.

Amiga 600 FPGA turbo kaart

Igor Majstorovic werkt aan een FPGA turbo kaart (Vampire 600) voor de Amiga 600. Hij is begonnen aan dit project in 2010, en hij heeft nu een stabiel systeem. De accelerator verbeterd de snelheid van de A600 van 0.55 Mips naar 1.85 Mips. Je kan de vorderingen van dit project volgen op Igor’s blog. Klik hier.

 

Spidey vs Doc Ock – VIC20

Spidey vs Doc Ock is een nieuw spel voor de Commodore VIC20, gemaakt door Darkatx. Het spel is geschreven in BASIC en kan worden gespeeld op een niet uitgebreide VIC20 met een disk drive. Als je ook het intro scherm wil zien moet je een 8 kByte RAM uitbreiding gebruiken. In dit beurt om beurt vecht spel moet je Spider-Man helpen om de slechte Doctor Octopus te verslaan. Klik hier.

Retro Asylum Podcast: Top tien Amiga spelletkes

De web pagina Retro Asylum heeft een (Engelstalig) podcast gemaakt over Amiga spelletjes. Foggy laat de muziek horen uit zijn persoonlijke top tien van Amiga spelletjes uit het jaar 1988. Klik hier.

Brian Flanagan interview

Brian Flanagan werkte tien jaar voor Ocean Software in Manchester. Hij begon bij Ocean in zijn school vakanties. Hij werkte mee aan Operation Wolf en Operation Thunderbolt. Hij werkte ook voor Core Design, Warthog, EA, Nintendo, Wayforward Technologies, Capcom en Namco. Je kan het gehele interview lezen op de C64.com web pagina. Klik hier.

C64 Endings

De web pagina c64endings.co.uk heeft weer een aantal nieuwe spel einden van Commodore C64 spelletjes toegevoegd. De meest recente spelletjes zijn: 1994: Ten Years After (Visions), Augie Doggie (Hi-Tec Software), Blazing Thunder (Hi-Tec Software) and Cheap Skate (Silverbird). Klik hier.